Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszonych moreli 20 dag
czerwonego wina 150 ml
musztardy 2-3 łyżki
masła 10 dag
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi indyka

Morele moczyć w winie ok. 2 h. Pierś z indyka rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Masło roztopić, posmarować nim mięso. Następnie indyka posmarować musztardą, posypać posiekanym tymiankiem i ułożyć odsączone morele. Z mięsa zrobić roladę, obwiązać ją sznurkiem, oblać pozostałym masłem i winem. Mięso zawinąć w folię i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 03.12.2012 16:12
uwielbiam mięsko z indyka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak