Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzona makrela po hiszpańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 2 szt.
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt.
bazylia 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
kapary 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzona makrela po hiszpańsku

Z makreli usunąć skórę i ości, podzielić ją na kawałki, dodać posiekaną dymkę (razem ze szczypiorkiem), bazylię pokrojoną w paseczki, posiekane kapary i pokrojone w kosteczkę jajka. Przyprawić do smaku musztardą, solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.05.2011 14:30
Fajne połączenie składników.
zuzanna6 26.02.2011 07:08
warto spróbować
gosia47-47 09.12.2010 14:28
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak