Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek zielony w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek zielony 50 dag
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
mleko skondensowane pół puszki
sól, cukier do smaku
zielony koperek posiekany 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek zielony w sosie

Groszek ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Masło stopić. Wymieszać z przesianą mąką. Rozprowadzić wywarem z groszku, zagotować dodać mleko, przyprawić sola i cukrem. Wymieszać z groszkiem. Zagotować. Wyłożyć na salaterki. Posypać koperkiem.Podawać jako dodatek np. do potraw rybnych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 15.11.2011 12:25
fajne
maciek7 11.02.2011 10:56
pewnie będzie pyszne
Kate131 27.10.2010 08:54
ciekawe, szczególnie to mleko do tego na słodko
justyna111 29.09.2010 16:48
wypróbuję
Lidia11 29.09.2010 14:32
fajne
iwa643 23.08.2010 12:45
smaczne
pauluna
pauluna 23.08.2010 12:12
wyprubuje
marzencia2007 23.08.2010 10:54
cos dla mnie bo lubie groszek :)
Monika193
Monika193 17.08.2010 10:40
uwielbiam groszek
plocia 17.08.2010 09:40
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak