Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chiński sos śliwkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Duże ciemne śliwki 12 szt.
sól 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/4 łyżeczki
cukier 3 łyżki
sos sojowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chiński sos śliwkowy

Śliwki wydrylować, zalać 1/2 szklanki wody i gotować, aż będą całkiem miękkie, po czym zmiksować. Dodać sos sojowy, sól, cukier i chili. Gotować na małym ogniu około20min. Przełożyć do słoiczków i zawekować. Używać do potraw kuchni chińskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.04.2012 19:32
super
polly66 30.06.2011 08:46
mmm do mięska rewelacja!!
marta1371 15.04.2011 22:53
wypróbuję
etka 11.10.2010 12:39
zrobiłam i wyszedł całkiem dobry :)
etka 31.08.2010 12:42
jak tylko bedę miała śliwki, spróbuję zrobić ten sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak