Sposób przygotowania

Śliwki wydrylować, zalać 1/2 szklanki wody i gotować, aż będą całkiem miękkie, po czym zmiksować. Dodać sos sojowy, sól, cukier i chili. Gotować na małym ogniu około20min. Przełożyć do słoiczków i zawekować. Używać do potraw kuchni chińskiej.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    jak tylko bedę miała śliwki, spróbuję zrobić ten sos.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    zrobiłam i wyszedł całkiem dobry :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    mmm do mięska rewelacja!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !