Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z grzybami

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 400 g
ugotowanych suszonych grzybów 1 szk
jajko 2
kaszy manny 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
wody 70 ml
granulowanego czosnku 1/2 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z grzybami

Kroki postępowania

1
W maszynce do mięsa na grubym sitku zmielić mięso, ugotowane i ostudzone suszone grzyby oraz obraną cebulę.
Krok 1 - Mielone z grzybami foto
2
Do zmielonych składników dodać jajka, bułkę tartą, kaszę mannę oraz wodę i przyprawy i wyrobić masę. Z masy mięsno grzybowej formować okrągłe kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoto brązowy kolor z obu stron.
Krok 2 - Mielone z grzybami foto
3
Podawać np. z ziemniakami i ogórkiem konserwowym lub buraczkami.
Krok 3 - Mielone z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 22.09.2013 09:34
pyszne musi być takie mięsko
babajaga1969 17.04.2013 21:33
pyszne urozmaicenie mielonych
Megg 17.04.2013 20:41
przepyszne musi być takie mielone
kokoszka
kokoszka 17.04.2013 20:25
ciekawe mielone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak