Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt.
cukier puder 125 gramów
masło 225 gramów
cukier waniliowy 1 paczuszka
Bułka tarta klasyczna Prymat 25 gramów
proszek do pieczenia 1 szczypta
sól 1 szczypta
zmielony mak 250 gramów
cynamon 1 łyżeczka
rum 30 ml
orzechy włoskie 100 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec z rumem

Masło utrzeć z połową z cukru pudru, cukrem waniliowym i żółtkami. Ciągle ucierając, dodać orzechy, tartą bułkę, proszek do pieczenia i cynamon. Dodać mak. Białka ubić na sztywna pianę ze szczyptą soli i resztą cukru pudru, delikatnie połączyć z masą makową. Ciasto przełożyć do tortownicy i piec 1 godzinę w temp. 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 17.06.2011 21:14
Smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak