Sposób przygotowania

Mieszamy wszystkie sypkie składniki (oprócz maku), dodajemy żółtko, śmietanę i pokrojone w kostkę masło i zagniatamy ciasto.

Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ciasta. Dokładnie wyrabiamy.

Na wysypanej mąką stolnicy wałkujemy cienko ciasto, posypujemy makiem i wycinamy kółka.

Wstawiamy do piekarnika na wysmarowanej masłem blasze i pieczemy w temperaturze 180 C na złoty kolor.

Wyśmienite do piwa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    To coś dla mnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    napewno wyprobuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    ana00

    ciekawe ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Muszę je kiedyś zrobić :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    też się skuszę i zrobię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Muszą być bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !