Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzodkiewki gotowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewki (małe) 3 pęczki
mleko 1 szklanka
masło 1 łyżka
koperek 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rzodkiewki gotowane

Rzodkiewkę umyć. Ugotować, wrzucić do wrzącej osolonej wody. W trakcie gotowania woda powinna odparować. Miękką rzodkiewkę oprószyć mąką. Dodać mleko. Zagotować. Dodać masło, pokrojony koper, przyprawić solą i pieprzem. Podawać do potraw mięsnych i rybnych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 29.03.2011 15:57
super
anja3107 28.03.2011 11:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak