Sposób przygotowania

Upiec biszkopt:Białka ubić na pianę, dodać cukier,potem żółtka. Mąkę z proszkiem przesiać przez sitko, wymieszać z masą jajeczną wylać na blaszkę wyłożoną pergaminem, piec ok 30 minut w 200 stopniach. Po wystudzeniu biszkopt podzielić na pół. Z mleka odlać 1 szklankę wsypać do niej cukier, mąk,i budyń, resztę zagotować. Do gotującego mleka wlać masę i ugotować budyń. po wystudzeniu utrzeć z margaryną. Na pierwszą połowę biszkoptu wyłożyć dżem, potem krem budyniowy, na to pierniki znów krem dżem i biszkopt. Wierzch polać polewą czekoladową.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !