Sposób przygotowania

Gotuję makaron al dente.
Sos: rozpuszczam masło - ok. 1/2 kostki; na masło daje czosnek - na chwile, aby się nie przypalił i nie zbrązowiał, bo zrobi się gorzki (ach! ten zapach!);
następnie dodaje ser Gorgonzola 150g, dwa opakowania, mieszam aż ser się rozpuści; na patelni obok: łyżka masła, do tego wrzucam szpinak (może być mrożony, ilość wg uznania, ja lubię, daję dużo), czekam aż odparuje, po czym dodaje do rozpuszczonego sera, mieszam. Na samym końcu dodaję śmietanę 12%, jeden pojemniczek nieduży. Mieszam, nie gotuję. Dodaje do ugotowanego makaronu, polewam sosem, mieszam, wcinam.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !