Sposób przygotowania

Śliwki myjemy, a następnie osuszamy i kroimy na pół. Delikatnie wyciągamy pestkę. Migdały ( płatki ) siekamy drobno. Migdały wsypujemy do miseczki i zalewamy aromatem oraz rumem. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy na ok. 30 min. Migdałami faszerujemy śliwki, w zamian pestki a następnie składamy i sklejamy by się połączyły obie części. Obtaczamy w cukrze pudrze i prażymy ok 3-5 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujące :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale pychotka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !