Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski czeskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 500 ml
masło 4 łyzki
mąka krupczatka 1 szklanka
jajko 2
żółtko jajek 1
gałka muszkatałowa pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski czeskie

gotujemy mleko z masłem ,sola i gałką muszkatołową ,zostawiamy na maleńkim ogniu i stale mieszając powoli wsypujemy przesianą mąkę .Wyrabiamy ciasto drewnianą łyżą tak długo a zacznie odstawac od ścianek garnka .zdejmujemy z ognia lekko studzimy ,wbijamy jaja i żółtko .dokładnie ucieramy i zostawiamy aby :odpoczęło\" .Następnie formujemy metalowa łyżą kluseczki ,wkładamy do osolonej go wrzątku i gotujemy do wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 14.02.2014 17:18
ciekawy przepis,fajne kluski
alaaa 13.02.2014 19:45
ciekawe kluseczki
adelajda 13.07.2013 06:47
Kluski super !!!
Agnieszka-87-25 21.06.2013 07:55
pyszne na obiadek!
edyta44 01.11.2012 19:49
fajne
Anna169Hosz 13.10.2012 19:26
Podoba mi się ten przepis.
caralajna 13.07.2012 07:41
z gałką muszą być pyszne
barbara11561 29.07.2011 11:20
świetne
Mirka-Ludomila 08.06.2011 08:15
smaczne kluseczki
cukiereczek 26.04.2011 10:21
super
Marzena34 22.03.2011 08:49
u mnie też kluchy w każdej postaci uwielbiają
ben-ka 29.08.2010 20:45
Muszę zrobić bo kluchy lubię prawie każde:)
mehia 01.08.2010 09:30
niezłe :)
Iwusia 30.07.2010 06:49
Bardzo dobre :)
Ewa111 24.07.2010 14:13
Lubię takie kluski najlepiej polane masłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak