Sposób przygotowania

gotujemy mleko z masłem ,sola i gałką muszkatołową ,zostawiamy na maleńkim ogniu i stale mieszając powoli wsypujemy przesianą mąkę .Wyrabiamy ciasto drewnianą łyżą tak długo a zacznie odstawac od ścianek garnka .zdejmujemy z ognia lekko studzimy ,wbijamy jaja i żółtko .dokładnie ucieramy i zostawiamy aby :odpoczęło\" .Następnie formujemy metalowa łyżą kluseczki ,wkładamy do osolonej go wrzątku i gotujemy do wypłynięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Lubię takie kluski najlepiej polane masłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Bardzo dobre :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Muszę zrobić bo kluchy lubię prawie każde:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    u mnie też kluchy w każdej postaci uwielbiają
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne kluseczki
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetne
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    z gałką muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    pyszne na obiadek!
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    Kluski super !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe kluseczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis,fajne kluski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !