Sposób przygotowania

Szynkę umyj i delikatnie osusz papierowym ręcznikiem. Mięso pokrój w dość duże plastry, a potem w kostkę. Przygotuj marynatę: oliwę z oliwek wymieszaj z listkami rozmarynu, sokiem i skórką otartą z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotową marynatę wymieszaj z kawałkami mięsa. Przykryj folią spożywczą i odstaw w chłodne miejsce na 6 godzin, by się przemacerowało. Potem kawałki szynki nadziewaj na szpadki lub patyczki. Opiekaj na grillu przez 15-20 minut. Gotowe szaszłyki podawaj z połówkami pieczonych ziemniaków.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !