Sposób przygotowania

Młodą marchewkę kroimy na talarki, część także w większe słupki. Pietruszkę czyścimy i również kroimy na talarki. Część zielonej naci siekamy a część związujemy nitką. Kapustę siekamy na drobne kawałeczki, czosnek przeciskamy przez praskę. Do garnka wkładamy porcję rosołową razem z przygotowanymi jw warzywami. Dodajemy przyprawy. Gotujemy na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Przed podaniem (z makaronem) zabielamy śmietaną i posypujemy natką. SMACZNEGO

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię śmieciówki, ale Stefan marudzi...
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    Świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo apetyczne te \"śmieci\"

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !