Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane rogaliki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
jaja 1 szt
śmietana 3 łyżki
margaryna 1 sztuka
cukier puder 3 łyżki
dżem
Masa serowa
drożdże 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane rogaliki

Do przesianej mąki skroić margarynę, dodać jajo,cukier puder,drożdże instant i śmietanę. Zagnieść ciasto i dać do lodówki na ok. 1h. Następnie podzielić na 6 części, każdą rozwałkować w kształcie koła i pokroić na trójkąty. Na każdy trójkącik nakładać łyżeczką dżem lub masą serową przygotowaną na słodko. Zwinąć trójkącik, zagiąć w kształcie rogala i piec w nagrzanym do ok 160 stopni w piekarniku aż do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 06.03.2014 14:28
Wyglądają pięknie!
barbara11561 16.02.2014 10:44
pyszne rogaliczki:)
pestka 05.02.2014 12:50
pyszne- robię podobne
norweska20 13.12.2013 10:21
pyszne rogaliczki
adelajda 01.11.2013 10:11
na pewno pyszne :)
karolina1869 03.10.2013 20:05
pyszne są takie rogaliki
Malinka 23.01.2013 11:34
Ja też, ale z jabłkiem też chętnie zjem.
Renia1 04.01.2013 17:15
uwielbiam takie z serkiem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak