Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami i bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 20 dkg
cytryna 1 szt.
olej 1/2 szkl.
jogurt naturalny 150 ml
proszekdo pieczenia 1 łyżeczka
mąka 1,5 szkl.
bita śmietana 1 szkl.
brzoskwinie w puszce
białko 3 szt.
sól
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami i bezą

Żółtka utrzeć z cukrem Dodać otartą z cytryny skórkę oraz olej i jogurt, dokładnie połączyć Wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia
Delikatnie połączyć z pianą z 3 białek. Ciasto przełożyć do podłużnej formy, ułożyć na nim cząstki osączonych brzoskwiń. Ciasto piec ok. 30 min w 190 stopni C , ostudzić
Białka ubić z cukrem pudrem i szczyptą soli , na gęstą lśniącą masę
Nałożyć ja do szprycki, na blaszkę wyłożoną pergaminem wycisnąć podłużne ciasteczka
Suszyć je ok. 30 min w 160 stopni C
Ciasto posmarować bitą śmietaną , obłożyć bezami , ozdobić polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 04.04.2012 21:02
cudowne :)
polly66 22.12.2010 12:59
ciasto smakowite ale zdjęcie ciut podejrzane ;>
annamariakowalczyk3 01.10.2010 06:56
mniam,
iwona332 27.09.2010 00:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak