Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z szynki i sera

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser żółty 30 dag
szynka 30 dag
ogórek kiszony 5-6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z szynki i sera

Ser żółty wkładamy do garnka z wodą i gotujemy, aż będzie miękki ok 60-90 min. Gotowy ser rozwałkowujemy na folii. Na rozwałkowany ser nakładamy plasterki szynki jeden obok drugiego, a następnie ogórka kiszonego. Zwijamy jak roladę i wkładamy do lodówki na 12 godzin. Gotową roladę kroimy w plasterki i podajemy jako przystawkę. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.05.2013 23:50
na pewno wygląda bardzo efektownie :)
Marzena40 03.03.2011 08:52
prosto i szybko....pycha
Agnieszka191 26.09.2010 00:02
Lubie takie jedzonko
IlonaAlbertos 28.07.2010 00:27
Bardzo je lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak