Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche rożki z orzechami

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 100 g
jajko 2 szt
masło 100 g
cukier puder 100 g
śmietana 1 łyżka
orzechy włoskie 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche rożki z orzechami

Z mąki,śmietany, żółtek i masła wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki,a w tym czasie ubić białka z cukrem pudrem,dodać zmielone lub potłuczone orzechy-w zależności,czy chcemy je czuć pod zębami czy nie. Ciasto rozwałkować na ok 0,5 cm, wykrawać kwadraciki, wkładać do środka krem z orzechów i spinać w rożki. Piec na rumiano w 180 stopniach.Pyszne i kruche.Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 22.02.2012 16:21
wyglądają zachęcająco
ewaa 14.09.2011 21:39
mniammm...
Teresa12 12.09.2011 11:41
to jest smaczne
Edyta31 04.07.2011 13:43
smacznie wyglądają :)
madi356 19.03.2011 22:35
pychotka
Małgorzata106 08.02.2011 18:35
rewelacja, polecam
Edyta38 27.01.2011 13:08
aż sie proszą o zjedzenie:)
edyta44 22.01.2011 18:08
bardzo smaczn```e
edyta44 22.01.2011 18:08
bardzo smaczn```e
polly66 04.01.2011 18:54
za włoskimi nie przepadam ale z każdym innym nadzieniem oczywiście;)
mehia 24.12.2010 18:07
kuszące :)
mehia 24.12.2010 18:07
kuszące :)
edyta44 13.09.2010 21:37
pycha
Margo1 23.08.2010 13:19
Są super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak