Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek kiszony 4 sztuki
cebula
musztarda
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
margaryna do smażenia
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe

Karkówkę myjemy, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 centymetra. Plastry rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko. Każdy plaster smarujemy musztardą oraz przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Ogórki kroimy w słupki, a cebulę kroimy w piórka. Następnie na przyprawionych plastrach karkówki układamy ogórki i cebulę. Takie plastry ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką lub obwiązujemy nitką. Margarynę roztapiamy na głębokiej patelni. Układamy roladki i smażymy do miękkości pod przykryciem od czasu do czasu obracać roladki, jeżeli trzeba podlać wodą. Takie roladki podaję z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 15.10.2013 10:46
pyszne roladki
Dorian 24.09.2013 21:44
smakowite miesko
pajbek 10.04.2013 08:43
Lubię takie mięsko :-)
Marta11 09.04.2013 21:14
jeszcze boczek i bedzie super
mic 09.04.2013 20:54
roladki to ja lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak