Lodówka

Sposób przygotowania

Karkówkę myjemy, a następnie kroimy w plastry o grubości ok. 1-1,5 centymetra. Plastry rozbijamy tłuczkiem bardzo cienko. Każdy plaster smarujemy musztardą oraz przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Ogórki kroimy w słupki, a cebulę kroimy w piórka. Następnie na przyprawionych plastrach karkówki układamy ogórki i cebulę. Takie plastry ciasno zwijamy w rulon i spinamy wykałaczką lub obwiązujemy nitką. Margarynę roztapiamy na głębokiej patelni. Układamy roladki i smażymy do miękkości pod przykryciem od czasu do czasu obracać roladki, jeżeli trzeba podlać wodą. Takie roladki podaję z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    roladki to ja lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta11

    jeszcze boczek i bedzie super
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię takie mięsko :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smakowite miesko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne roladki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !