Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyk barani

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 1 kg
cebula 2
czosnek ząbki 2-3

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyk barani

Mięso pokroić na kawałki. Mięso musi być zabejcowane. Mięso włożyć do miski porcelanowej, skropić octem najlepiej winnym, obłożyć plasterkami cebuli, posiekanym czosnkiem, dodać przyprawy. Po kilku godzinach przemieszać. Na drugi dzień gdy mięso skruszeje i nabierze aromatu, nabijamy kawałki mięsa i cebuli na szpadki. Najlepiej smakuje z rusztu opalanego węglem drzewnym, ale można smażyć na patelni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 08.06.2011 08:14
super
Margo1 30.05.2011 17:02
lubię to
Margo1 30.05.2011 17:02
lubię to
szajba2 26.04.2011 15:55
tylko teraz dorwać jakiegoś barana
Agnieszka172 29.03.2011 22:08
niedługo grillowanie, przyda się
Barbara55 17.03.2011 16:03
bardzo dobrze
rakow2
rakow2 16.12.2010 15:18
kto nie lubi ten baran
aga130982 03.07.2010 09:56
mniam mniam
Bartolomeo 23.06.2010 11:30
mniam
Iwusia 04.06.2010 17:19
Ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak