Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z awokado i bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

awokado 2 szt.
szynka dojrzewająca 5-6 plasterków
bryndza 100 gramów
czarne oliwki 8-10 szt.
pomidory 1-2 szt.
bazylia do smaku
oliwa do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z awokado i bryndzą

Awokado obrać, przekroić na pół, wyjąć pestkę i pokroić na kawałki. Pomidory pokroić na ósemki, plasterki szynki przekroić na 3-4kawałki. Wymieszać awokado, pomidory, szynkę, oliwki i pokruszoną bryndzę. Wymieszać oliwę i sok z cytryny, doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekaną bazylią - uzyskanym sosem polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

etka 25.10.2010 10:57
wyśmienite, szkoda ze nie ma zdjecia, pewnie pieknie wyglada!
Kate131 15.09.2010 06:54
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak