Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z wiśnią

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Spód:
herbatniki 25 dag
masło 15 dag
czekolada mleczna 2
masa
twaróg 1 kg
jajko 5
cukier 1 szklanka
budyń waniliowy 2 szt
wiśnie bez pestek 40 dag
słodka śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z wiśnią

Najpierw pokruszyć herbatniki drobno.Następnie połączyć je z miękkim masłem i dokładnie wymieszać można rękoma zagnieść , gotową masę wylepić dno formy .W między czasie czekolady roztopić w kąpieli wodnej i polać herbatniki.Ser zemleć , chyba że można kupić już zmielony, miksujemy z żółtkami i cukrem podczas dalszego miksowania dajemy śmietankę i budynie.Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy do masy serowej i mieszamy.Gotową masę przekładamy do przygotowanej formy , na koniec już tylko dodać wiśnie , można wcześniej obtoczyć w cukrze .Wiśnie mogą być z kompotu , mrożone lub świeże.Pieczemy do 60 minut w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 01.05.2014 21:36
a ja polecam z zurawinka
gosia56 08.10.2013 08:47
napewno pyszny
ana1 20.08.2013 19:37
aż ślinka leci
Anna169Hosz 16.04.2013 10:22
Uwielbiam takie połączenie smaków.
tomek18 09.04.2013 12:12
pyszny serniczek
Luki 08.04.2013 21:27
serniczki to to co lubię
Wiesława1 08.04.2013 21:16
Lubię serniki
Andrzej8 08.04.2013 20:24
super smacznie wygląda
Juleczka20 08.04.2013 19:46
wspaniały serniczek
agnieszka214 08.04.2013 19:06
lubie serniczki w każdej postaci
Dorota_31_ 08.04.2013 19:05
ciekawy przepis, takiego jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak