Sposób przygotowania

Najpierw pokruszyć herbatniki drobno.Następnie połączyć je z miękkim masłem i dokładnie wymieszać można rękoma zagnieść , gotową masę wylepić dno formy .W między czasie czekolady roztopić w kąpieli wodnej i polać herbatniki.Ser zemleć , chyba że można kupić już zmielony, miksujemy z żółtkami i cukrem podczas dalszego miksowania dajemy śmietankę i budynie.Białka ubijamy na sztywną pianę , dodajemy do masy serowej i mieszamy.Gotową masę przekładamy do przygotowanej formy , na koniec już tylko dodać wiśnie , można wcześniej obtoczyć w cukrze .Wiśnie mogą być z kompotu , mrożone lub świeże.Pieczemy do 60 minut w 180 st.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !