Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakwas do żurku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki żytniej 200 gram
wody 1 litr
drożdży 10 dkg
czosnku 1-2 ząbki
chleb kawałeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zakwas do żurku

Drożdże rozmieszać z letnią wodą i mąką.
Dodać pokrojone w kostkę czosnek,to wszystko wymieszać. Na koniec dodać kawałeczek chleba na lepsze ukwaszenie .Pozostawić w ciepłym miejscu do skiśnięcia na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 13.04.2013 08:23
ja też muszę sama sprubowac
gusia1000 09.04.2013 20:28
Warto go robić.
sylwiusia055 08.04.2013 18:47
już robiłam smaczna zupka wyszła z tego
Marlenka.S 07.04.2013 21:07
muszę spróbować, nigdy nie robiłam
rafał2 07.04.2013 20:25
co to za zdiecie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak