Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowo - orzechowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 2 sztuki
pieczarki 50 dag
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 1 słoiczek
natka pietruszki 1 pęczek
orzechy włoskie 1/2 rozdrobnione

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowo - orzechowa

Pieczarki umyte , obsuszone reczniczkiem , kroimy na cieniutkie plasterki i szybko skrapiamy sokiem z cytryny , nastepnie na sitku pieczarki przelewamy wrzaca woda i odsaczamy . Pory , biale czesci kroimy w pol piorka .Wszystkie skladniki mieszamy z majonezem i doprawiamy sola i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 12.10.2013 01:30
smaczna :-)
madzialena19 01.05.2012 16:43
Bardzo lubię sałatki z pieczarkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak