Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone w sosie wiśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łyżka margaryny do posmarowania
składniki na sos wiśniowy:
0,5 kg wiśni, mrożonych
1 łyżka stołowa margaryny
2 szklanki śmietany 30%
szklanka cukru
jabłka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone w sosie wiśniowym

Należy umyć jabłka, osuszyć. Naczynie żaroodpornym posmarować margaryną po czym całe jabłka ułożyć koło siebie. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut w temperaturze 180 C. Następnie w garnuszku przygotowujemy sos wiśniowy do pieczonych jabłek. Miksujemy w mikserze wiśnie ze śmietaną, cukrem, margaryną na gładką masę. Gotowym sosem z wiśni polewamy ostudzone jabłka i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 23.07.2010 00:08
wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak