Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suahili z moskalików

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 majonez
1 marchew
2 łyżki oliwy
2 łyżki octu
szczypta soli, pieprzu, szafranu
1 łyżka soku z cytryny
ząbek czosnku 1 ząbek
banan 1 szt.
jajko ugotowane na twardo 2 szt.
ryba 0,5 kg (moskalików)

Przepis i sposób przygotowania na: Suahili z moskalików

W małym garnuszku wymieszać moskaliki z pokrojoną cebulą, marchewką, zmiażdżonym czosnkiem, polać sokiem z cytryny. Przyprawić po czym natrzeć oliwą i octem. Wszystkie składniki na suahili z moskalików wymieszać i odstawić pod przykryciem do lodówki na 5 godzin. Następnie wyłożyć na talerz, ozdobić pokrojonym bananem, liśćmi laurowymi. Podawać z majonezem i gotowanymi jajkami, pokrojonymi w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 04.11.2010 07:39
fajne ciekawy przepis
iwona332 27.09.2010 21:58
super
rosik93 23.07.2010 00:08
Śliczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak