Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsta fasolówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka
30 dag wędzonego boczku
40 dag fasoli
1/2 selera
sól, pieprz
łyżka majeranku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsta fasolówka

Fasolę namaczamy na noc. Do garnka włóż fasolę wlej 2 litry wody, włóż boczek w kawałku obraną i pokrojoną marchewkę i seler, liść laurowy ziele angielskie. Gotuj 60 minut, aż fasola będzie miękka. Wyjmij boczek, pokrój drobno, włóż do zupy, przypraw do smaku wedle uznania pieprzem i solą , dodaj majeranek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak