Sposób przygotowania

Drożdże roztopić w szkl. letniej lub zimnej wody ale przegotowanej. W blaszanej misce wsypać mąkę, posolić ją, zalać drożdżami, dodać olej i zioła prowansalskie. Wyrobić ciasto. Pozostawić na 15 min, przykryte czystą ścierką. Następnie trochę podrośnięte ciasto wyłożyć na blachę, posmarować je koncentratem pomidorowym i posypać przyprawą do pizzy. Na patelni zesmażyć kiełbasę i cebulę pokrojoną w kostkę. Pod koniec smażenia dodać pieczarki starte na tartce lub pokrojone w plasterki. Gdy pieczarki zrobią się miękkie, zesmażone składniki rozłożyć na ciasto. Następnie rozłożyć warstwę kukurydzy (można dodawać też inne składniki np. oliwki, groszek, szynka) i sera startego na tartce. Piec w piekarniku w 180st. 35 min. Polecam! Smacznego!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !