Sposób przygotowania

Umyć , oczyścić i odsączyć jeżyny. Obrać i podzielić na cząstki mandarynki .Rozpuścić we wrzątku galaretkę i ostudzić ją mieszając ( najlepiej wstawić do naczynia z zimną wodą i mieszać aż przestygnie. Zmiksować serki z galaretką . Formę do babki z ,, kominkiem „ wyłożyć folią spożywczą . Włożyć cząstki z 1 mandarynki i wsypać połowę jeżyn . Wlać połowę płynu ( galaretka z serkami). Dołożyć następną mandarynkę i resztę jeżyn . Zalać resztą płynu. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Delikatnie wyjąć z formy. Przewrócić i zdjąć folię . Ułożyć na paterze . Udekorować .Trzymać w lodówce do momentu podania na stół . Kroić porcje jak ciasto.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    mniamL:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Rewelacyjny deser na zgodę :) Taki delikatny i lekki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    no to zgoda
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    śliczny,,,
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pięknie wygląda i na pewno smakuje.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    ale fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !