Sposób przygotowania

Foremki do tartaletek lub zamiennie do małych babeczek ( użyłam 8 foremek o średnicy 10 cm ) posmarować masłem . Ciasto pokroić na 8 części . Włożyć foremki ciastem dociskając brzegi. Przejechać po wierzchach foremek wałkiem do ciasta mocno go dociskając - w ten sposób pozbędziemy się nadmiaru ciasta ( gdyby było go dużo można nim wypełnić dodatkowe foremki ) .Położyć na ciasto krążki z papieru do pieczenia i wysypać na nie groch , fasolę lub ryż by obciążyć ciasto tak by nie ,, spuchło \" .
Piekarnik rozgrzać do 180 * C . Wstawić foremki z ciastem i piec ok 15 minut. Usunąć papier z grochem i dopiec aż ciasto upiecze się na rumiano ( jeszcze jakieś 10 minut ).
Ostrożnie wyjąć ciasto z foremek - ostudzić .
Do wysokiego pojemnika wlać zimne mleko , wsypać krem i miksować aż zrobi się gęsty.
Wypełnić ostudzone ciasto. Udekorować owocami.

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    są pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    uwielbiam takie przekąski :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !