Sposób przygotowania

W małym garnuszku gotujemy 1,5 litra wody, wsypujemy kaszę i gotujemy na małym ogniu około 30 minut pod przykryciem. Pieczarki i cebulę umyć i oczyścić, pokroić w kostkę. Na patelni lekko podsmażamy cebulę z pieczarkami, po czym dodajemy jajka, ugotowaną kaszę. Popieprzyć, po czym wszystko dokładnie mieszamy, i smażymy pod przykryciem 10 minut. Przekładamy kaszę z dodatkami do małego naczynia żaroodpornego wysmarowanego margaryną. Posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 C. Kasze gryczaną z jajkiem i dodatkami podajemy z razowym chlebem z którym świetnie smakuje.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Bardzo lubię kaszę gryczaną :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !