Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowo-drobiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1/2 kilograma
podgardle 1/2 kilograma
wątróbka drobiowa 30 dag
udko kurczaka 1 sztuka
bułka 2 sztuki
cebula 4 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
jaja 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowo-drobiowy

Łopatkę, udko z kurczaka oraz podgardle przełożyć do garnka, zalać wodą i ugotować. Pod koniec gotowania dodać wątróbkę i całość gotować jeszcze przez około 10 minut. Cebule pokroić i zeszklić.

Mięso wraz z cebulą zmielić 4 razy. Bułkę namoczyć w wywarze, w którym gotowało się mięso, odcisnąć z nadmiaru wody i również zmielić. 

Całość dokładnie wymieszać, dodać jajka, przyprawę Kucharek, gałkę oraz pieprz do smaku. Tak przygotowaną masą pasztetową wyłożyć na blachę i piec w temperaturze 180 stopni przez około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 18.01.2014 14:39
Pyszny musi być ten Twój pasztecik:)
MC_S 14.09.2013 18:00
najlepszy. :)
miki47 06.02.2011 09:24
pyszny
ewa19a 30.01.2011 23:55
muszę spróbować
Monika192 13.01.2011 20:45
fajny przepis
Mysiunia 21.11.2010 10:01
pasztet wygląda ślicznie! na pewno jest równie dobry:)
Magda60 26.10.2010 09:30
switny pomysl
monisia1977 21.10.2010 01:57
polecam!!
Jaheira11 22.09.2010 20:37
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak