Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 3 szt.
masło prawdziwe extra
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczana

Ugotowane ziemniaki (najlepsze z poprzedniego dnia) pokroić w talarki na blachę. Cebulę pokrojoną w paski rozrzucić na ziemniaki. Na to położyć kawałki masła i bardzo mocno posypać ziołami prowansalskimi, przyprawą do ziemniaków i papryką. Zapiec w piekarniku w 200st. aż ziemniaki będą mocno rumiane (min. pół godz). Można podawać same, do obiadu z sałatką i mięsem lub do kiełbaski na grilla. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie ziemniaków jak pozostają z poprzedniego dnia. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak