MaxxiMUM możliwości!

Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Jabłka umyć. Wyciąć nożem gniazda nasienne, starając się nadać otworom w miarę regularny kształt. Przygotować syrop z cukrem.

Syrop z cukru na ok 6 szklanek:
Wodę z cukrem i skórką z cytryny wlej do rondla z grubym dnem. Powoli doprowadź do wrzenia - mieszać od czasu do czasu. Kiedy cukier się rozpuści gotuj jeszcze 5 min. Odstaw do wystygnięcia.

(Syrop można przechowywać w lodówce w przykrytym naczyniu).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcin9

    Jeśli chodzi o temp. to najlepszą jest 80 st.C, jeśli na Waszym piekarniku nie można ustawić takiej, to można ustawić najniższą np. 100 st.C i lekko uchylić piekarnik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Olga_SK

    osobiście polecam zakup maszynki do suszenia warzyw i owoców - szybko i oszczędnie, bo one mało prądu wyjątkowo "żrą" :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pyszota

    uwielbiam takie chipsy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marcin9

    Olga - Niestety, ale maszynka wysusza syrop i owoce już nie mają takiego posmaku :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwi

    Dla zdrowotności.
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    CIEKAWY POMYSŁ NA INNE JABŁUSZKO
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kala9287

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Olga_SK

    no tak, racja :) ja suszę tylko z cynamonem i sokiem z cytryny - a to w maszynie daje radę :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    fajne takie chipsy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdziorka6

    smaczne i zdrowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !