Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z indyka z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 1/2 kg.
sól 1/2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Natka pietruszki suszona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z indyka z papryką

pierś umyć osuszyć i pokroić w plastry lekko rozbić dłonią odstawić,w naczyniu wymieszać wszystkie przyprawy i natrzeć z obu stron mięso każdą stronę skropić kilkoma kroplami oliwy rozgrzać patelnię i smażyć na rumiano z obu stron,podawać na ciepło z ziemniakami jak i również na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 25.05.2014 10:44
muszę zrobić
Beata23 24.11.2013 10:55
pyszny obiad
Wafelek2601 19.05.2013 22:47
Bardzo dobra
Kuchareczka2 27.04.2013 18:53
taka pierś byłaby świetna również z grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak