BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Ryż ugotować tak jak jest napisane na opakowaniu. Następnie go odcedzić i wysypać z woreczka. Ugotowany ryż ułożyć w naczyniu do zapiekania. Jajko rozmącić, wymieszać ze śmietaną (obojętnie ile procentową, ja użyłam 30 %) i cukrem waniliowym. Zalać tym ryż. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Starte jabłka ułożyć na ryżu. Wszystko zapiekać w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Podawać na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    smaki dzieciństwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    lubie taki ryz :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łucja

    uwielbiam :D
  • 1
    picture-001b
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny, lubię te smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    też robię ,bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    rzadko jadam ryż na słodko. Muszę te danie wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo lubie to danie :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Margo

    Dawno nie robiłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    dawno nie jadłam ryżu na słodko. :) pewnie pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !