Sposób przygotowania

Marchew, pora, cebulę umyć, obrać, pokroić i wrzucić do garnka z wodą. Dodać listek lurowy, ok.3 ziarenek ziela angielskiego, wegeta, sól, pieprz. Zagotować bulion. Łodygi selera opłukać, oberwać listki. Paprykę umyć, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić. Kapustę opłukać, poszatkować. Pomidora polać wrzątkiem, zdjąć skórę, pokroić. Wrzucić rozdrobnione warzywa na gotujący się bulion, gotować aż warzywa staną się miękkie. Można zaprawić śmietaną, ale jeśli ma to być zupka odchudzająca lepiej zrezygnowć z tego składnika :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ciekawe jak bardzo odchudzająca ;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta92

    chyba nie aż tak bardzo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    ale można spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !