Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura z rabarbaru i bananów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 1 kg
banan 10-12 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z rabarbaru i bananów

Rabarbar obrać i pokroić na nieduże kawałki. Zasypać cukrem i odstawić na noc. Dodaj banany pokrojone na cienkie plasterki i gotuj, aż zgęstnieje. Przełóż do ogrzanych, wysterylizowanych słoików, zakręć i odstaw do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 05.06.2011 15:15
Nie łączyłam jeszcze rabarbaru i bananów.Ciekawa jestem smaku,więc wypróbuję ten przepis na konfiturę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak