Sposób przygotowania

Umyte pomidory pokroić i rozgotować. Gotować tak długo aż odparuje połowa (przynajmniej) płynu. Przetrzeć przez sito. Cebulę i czosnek obrać, opłukać i posiekać drobno. Zrumienić na oliwie. Bazylię i listki estragonu umyć. Drobno posiekać, dodać do zrumienianej cebulki z czosnkiem. Zalać winem. Gotować przez kilka minut. Połączyć z wcześniej przygotowanym przecierem pomidorowym. Wymieszać i całość zagotować. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię teki sosik!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciekawy sosik :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    faktycznie smaczne, przetestowałam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świeny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    lubię sosik pomidorowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !