Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzan w trzech smakach i kolorach

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan biały
korzeń świeżego chrzanu 1 szt
jajko 1 szt
śmietana kremówka 1,5 łyżki
cukier 1/2 łyżki
sól szczypta
sok z cytryny
Chrzan różowy:
korzeń chrzanu
chrzan zielony
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
cukier do smaku
wasabi 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzan w trzech smakach i kolorach

CHRZAN BIAŁY: Jajko gotujemy na twardo. Chrzan ścieramy na tarce o drobnych oczkach, kropimy sokiem z cytryny. Żółtko ucieramy z cukrem, dodajemy chrzan, śmietanę, posiekane w drobną kosteczkę białka. Ucieramy. Solimy do smaku.

CHRZAN RÓŻOWY: Korzeń chrzanu namaczamy trzy godziny w zimnej wodzie. Następnie obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do startego chrzanu dodajemy konfiturę lub dżem żurawinowy. Ważne, żeby żurawin było mniej więcej o połowę mniej niż chrzanu. Starannie mieszamy.

CHRZAN ZIELONY: Chrzan wasabi starannie łączmy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku solą oraz cukrem.
Przygotowane chrzany podajemy z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 20.12.2013 08:40
piękne te jajeczka
IKrakowianka 11.11.2013 22:58
bardzo fajne
alaaa 15.08.2013 21:33
fajne takie kolorowe
Ada-Gaba 20.06.2013 13:34
fajny pomysł
Dorota59 27.04.2013 13:46
rewelacyjny pomysł
Alex_M 15.04.2013 10:50
fajny pomysl!
RenataZ-et 11.04.2013 20:28
wygląda i smakuje rewelacyjnie
msmors 31.03.2013 20:19
śliczna dekoracja
w mojej kuchni 31.03.2013 19:37
bardzo smaczne jedzenie
carmen 31.03.2013 18:24
super przepis!
ben-ka 31.03.2013 18:03
świetna propozycja.
Pusia 31.03.2013 17:55
rewelacja, super
caralajna 31.03.2013 17:46
jaja z chrzanem to ja bardzo lubię :)
idealme 31.03.2013 17:30
przepiękne kolory!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak