Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Krok 1

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka i szklankę cukru i ponownie ubijamy na puszystą masę. Następnie do masy dodajemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na posmarowaną margarynę i posypaną bułką tartą blachę. Biszkopt pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30 minut. Biszkopt studzimy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Takie lubię :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    mysza75

    Ale musi być dobry z wióreczkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam ciasta z kokosem
  • 3
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pycha ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo dobre ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !