Sposób przygotowania

Umyty kalafior lekko podgotować w wodzie z solą i ostudzić. Półmisek do zapiekania lub dno prodiża wysmarować tłuszczem i posypać bułka tartą. Ułożyć kalafior. Masło stopić (50 g), wymieszać z mąką, rozprowadzić mlekiem i śmietaną, zagotować. Zestawiony z ognia sos przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, a następnie mieszając, połączyć z surowym jajkiem. Gęstym sosem polać kalafior, posypać żółtym serem i zapiec na rumiany kolor.

Komentarze

  • 6
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    uwielbiam, zwłaszcza te przyrumienione kawałki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezłe :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    smaczny:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !