Sposób przygotowania

Grzyby mun zalać wrzątkiem, pokroić w paseczki. Ugotować w wodzie z dodatkiem łyżki kucharka. Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Krewetki także zalać wrzątkiem i odstawić. Mięso pokroić w kostkę, usmażyć na łyżce oleju sojowego. Z papryczek chili usunąć pestki i drobno posiekać. Imbir przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać 1,5 łyżki oleju, zeszklić na nim papryczki., dymki i imbir. Zalać bulionem. Do zupy wlać mleczko kokosowe oraz wsypać grzyby mun. Podgotować. Obrane ze skórki i pokrojone pomidory dodać do zupy razem z makaronem, kurczakiem, krewetkami oraz sokiem z limonki. Zagotować razem chwilę. Doprawić sosem sojowym i kucharkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    ciekawy przepis;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam kokos
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    brzmi interesująco :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !