Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 250 ml
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 2 gałązki
pomidor duzy 1 szt
sól, pieprz
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z bakłażana

1. Bakłażan dokładnie umyć, pokroić w plastry, posolić.
2. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, wstawić do piekarnika. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
3. Pomidor sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Miąższ pokroić w drobną kostkę.
4. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem, posiekana natka i pomidorem.
5. Powstały sos doprawić solą, pieprzem oraz oliwą.
6. Podawać razem z ciepłymi placuszkami z bakłażana

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 22.12.2012 10:34
mmmm super:)
Betka 22.12.2012 10:34
mmmm super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak