Sposób przygotowania

1. Bakłażan dokładnie umyć, pokroić w plastry, posolić.
2. Ułożyć na natłuszczonej blaszce, wstawić do piekarnika. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjąć. Odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
3. Pomidor sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki. Miąższ pokroić w drobną kostkę.
4. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem, posiekana natka i pomidorem.
5. Powstały sos doprawić solą, pieprzem oraz oliwą.
6. Podawać razem z ciepłymi placuszkami z bakłażana

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm super:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !