Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
jajko 2-3 szt.
koperek 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
musztarda 2 łyżeczki
majonez 2-3 łyżki
twaróg 150 (półtłusty)
kapary 2 łyżki
papryka czerwona 1/2 szt.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka z twarogiem, jajkami, papryką i kaparami

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Paprykę, szczypiorek, koperek i kapary siekamy drobniej. Do miseczki wkładamy twaróg i widelcem rozdrabniamy, dodajemy posiekane jajka, paprykę, kapary, musztardę, majonez i dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy tuńczyka - lubię widoczne kawałki, a nie chcę mieć papkowatej masy. Dodajemy także koperek, szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i ponownie mieszamy. Pasta najlepiej smakuje schłodzona. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 01.06.2016 10:25
smaczna pasta
Megi 06.03.2014 10:15
smakowicie wyglada
mela25 18.04.2013 09:58
apetyczne smaki
mufinka79 26.03.2013 17:42
Dziękuję bardzo, cieszę się, że spodobał się Wam mój pomysł na pastę do pieczywa :)
kasienka23 25.03.2013 20:23
pyszne danie!!
Megg 25.03.2013 17:26
rewelacyjna ta pasta, pycha!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak