Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w sosie jogurtowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
jogurt bałkański 0,5 l
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w sosie jogurtowym

1 Cukinię dokładnie umyć, obciąć końce, nie obierać ze skórki!
2. Pokroić w super cienkie plastry, zblanszować na łyżce oliwy. Plastry posolić, odstawić na 15 minut.
3. Jogurt doprawić solą i pieprzem, polać nim cukinię, całość posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 04.01.2011 11:25
Super sprawa! Cukinia w każdej postaci jest zresztą the best.
Zofia12 22.07.2010 07:56
tanie, szybkie, pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak