Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź Sułtana wg Buni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 płaty śledzia w oliwie,1/3 szklanki cebulki od śledzia ( z oliwy ),½ szklanki rodzynek Sułtanek
¼ szklanki pokrojonych w paseczki śliwek kalifornijskich,¼ szklanki pokrojonych w paseczki suszonych moreli
½ szklanki wody,4 łyżki oliwy słonecznikowej,2 łyżeczki przecieru pomidorowego
1 łyżeczka mielonego pieprzu,1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
bulion rybny 1 kostka
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź Sułtana wg Buni

Śledzia pokroić w wąskie paseczki . Cebulę usiekać drobno .Na patelni rozgrzać oliwę . Wrzucić na nią na moment bakalie. Wlać wodę , dodać cebulę . Gotować 5 minut . Dodać przecier pomidorowy i przyprawy . Gotować jeszcze 5 minut . Zostawić sos żeby ostygł . Chłodnym zalać śledzie . Wymieszać. Wstawić do lodówki na pół godziny .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.06.2011 00:07
Jeśli smakuje tak, jak wygląda, to poproszę o porcję :)
Jaheira11 02.04.2011 22:38
wygląda bardzo smacznie:)
Justyna223 11.10.2010 20:24
uwielbiam śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak