Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po cygańsku Lali :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 duże płaty śledzia Matias ( z beczki lub oliwy ),½ słoika ogórków konserwowych
2 łyżeczki musztardy,3 roztarte ząbki czosnku,pieprz mielony do smaku,cukier do smaku
ketchup 1 szkl.
oliwa 0,25 szkl.
cebula 2 szt.
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po cygańsku Lali :

Śledzie pokroić w słupki ( jeśli są solone z beczki to uprzednio wymoczyć by nie były za słone ). Ogórki konserwowe pociąć w cienkie paseczki, a cebule w cienkie piórka ( lekko ją zgnieść by zmiękła ). Natkę pietruszki drobno usiekać . Wymieszać wszystkie składniki razem . Zrobić sos z ketchupu, oliwy , musztardy i czosnku . Polać śledzie . Zamieszać . Doprawić pieprzem i cukrem do smaku . Zostawić by się ,, przegryzły „ .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 19.12.2011 08:54
pycha
eli_555 16.01.2011 21:57
Uwielbiam śledzie pod każdą postacią.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak