Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka warstwowa z tuńczyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 puszka
ketchup
majonez
sól, pieprz
jajko ugotowane na twardo 5 (pokrojone w drobną kostkę)
ogórki konserwowe 1 szklanka
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
cebula 1 średnia
żółty ser starty 1 szklanka
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka warstwowa z tuńczyka

Ryz przyprawić sola i pieprzem, wymieszać. Ułozyć w salaterce jako pierwsza warstwę, posmarowac ketchupem. Następnie połozyć ogórki konserwowe wymieszane z cebula, posmarowac majonezem. Nastepna warstwe robimy z osaczonego z zalewy tuńczyka, na niego wykładamy osaczona kukurydzę, smarujemy majonezem. Kładziemy posiekane jaja przyprawione sola i pieprzem, smarujemy majonezem. Wierzch posypujemy startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 20.10.2010 23:36
pycha sałatka
misia53 03.10.2010 19:45
Mnie by to smakowało.
Kate131 24.07.2010 07:50
cos dla mojego meza, bo ja nie lubie tunczyka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak